Česta pitanja

1.Kako da na najlakši način zamenim stolariju?

Naša ideja je da kupovinu stolarije učinimo lakom. Prvi korak je da nas pozovete ili posetite u predstavništvu ili u prodajnom objektu. Naši tehničari će u dogovorenom terminu izaći na teren, uzeti mere i uraditi neobavezujuću ponudu za izradu i zamenu stolarije. Možete nam se obratiti i ukoliko vam je potreban savet ili rešenje vezano za izbor prozora i vrata. Takođe, kada postoji zahtev za stolarijom u standardnim dimenzijama u mogućnosti smo da izvršimo momentalnu isporuku. Nakon što se dogovore uslovi Vaša stolarija ulazi u proces proizvodnje. Nova stolarija će za maksimalno 15 dana(a najčešće ranije) zameniti stare prozore i vrata u Vašem domu. Ekipa iskusnih montažera dolazi u dogovoreno vreme i u zavisnosti od obima posla u proseku za 1-6 sati ugrađuje kompletnu stolariju.

2.Prednost PVC u odnosu na drvo?

Prozori od PVC materijala nude značajne troškovne prednosti u odnosu na drvo (kvalitetno) koje je skuplje 20-30%. Pored prvobitne uštede prozori od ovog materijala mogu da traju i do 50 godina. Ušteda za buduće troškove je očigledna. PVC PROZORI se lako održavaju u odnosu na drvo koje je neophodno svakih 5 godina lakirati i menjati git na staklima. Ovde je dovoljno pranje sa deterdžentom za posuđe, zahvaljujući PVC granulatu od kojih su napravljeni profili, a koji je otporan na razne spoljne i vremenske uticaje. Oni su izuzetno izdržljivi te njihov vek uz primereno održavanje i pravilno korišćenje može biti do 50 godina, te predstavljaju dugoročnu investiciju u imovinu. Ima veliku otpornost na sve vremenske prilike i neprilike, ne može da istruli što mu dodatno produžava vek trajanja. Kada je reč o termičkim sposobnostima PVC je materijal nije provodnik i zbog toga ima više prednosti čak i odnosu na aluminijum. Sva stolarija napravljena od PVC materijala sačinjena je od komora, što određuje kvalitet zvučne i toplotne izolacije. PVC je vrlo zahvalan materijal, i nije osetljiv na vlagu.

3.Kvalitet proizvoda?

Mnogobrojna PVC stolarija prodavana na stovarištima ne ispunjava nikakve standarde, kako države Srbije tako ni Evropske unije. Prvi pokazatelj kvaliteta PVC stolarije je okov (mehanizam). Prvi problem se pojavljuje pri otvaranju i zatvaranju PVC prozora zahvaljujući lošem kvalitetu mehanizama. Okovi na PVC prozorima imaju standard po kojima se proizvodi PVC stolarija koja se prodaje na stovarištu, najčešće bez ikakve garancije, poseduje mehanizme koji su samo loša kopija ozbiljnog okova. Naši okovi imaju garanciju za preko 20.000 otvaranja. Neni Term SZTR prodaje otvore koji su ojačani pocinkovanim čelicnim ojačanjem u obliku slova "U". Profili koje koristimo proizvedeni su u EU po najsavremenijoj nemačkoj tehnologiji, tako da stojimo iza nasih proizvoda i garantujemo njihov kvalitet. Šina profila je 72mm, sa 5 komora.

4.Kako se vrši demontaža stare stolarije?

Naši montažeri vrše demontažu stare stolarije i to po pravilu uz najmanje moguće oštećenje zidova. Skidanje stare stolarije može biti komplikovan posao, tako da morate računati da će doći do određenih oštećenja zidova i ivica otvora. Stručni montažeri se trude da prilikom skidanja stare stolarije oštećenja budu minimalna. Demontaža stare stolarije se ne naplaćuje, osim u slučajevima kada je skidanje stolarije komplikovano i kada zahteva puno vremena. U tom slučaju demontaža se naplaćuje 5 eura u dinarskoj protivvrednosti po otvoru. Nakon ugradnje stolarije biće potrebno da angažujete i zidara ili molera kako bi obavio završnu obradu ivica otvora.

5.Da li je tačno da su bolja aluminijumska vrata od PVC vrata?

Kod nas se u ponudi nalaze i aluminijumska i PVC vrata. Reč je o dve različite vrste vrata napravljenih od visokokvalitetnog materijala sa različitim prednostima. PVC je materijal koji ima bolje termoizolacione karakteristike od aluminijuma tako da je bolji izolator. Sa druge strane aluminijum je čvrst materijal koji je pogodan za velike otvore. Preporučujemo da se za veće otvore, dvokrilna vrata sa nadsvetolom opredelite za aluminijumsku varijantu, a ako su potrebna spoljna ili unutrašnja jednokrilna vrata dobar izbor je i PVC.

6.Da li je PVC bezbedan i da li je tačno da sadrži toksične materije?

Polyvinilhlorid (PVC) je materijal koji se dobija iz prirodnih sirovina soli i nafte. Preko celog niza proizvodnih postupaka stvara se PVC u obliku praha. PVC je jedan od najprilagodljivijih, najekonomičnijih i najrasporstranjenijih materijala visoke postojanosti. PVC se koristi za proizvodnju profila naročito u zemljama EU koje su inače veoma osetljive po tom pitanju, tako da u PVC-u nema aditiva negativnih po ljudsko zdravlje.

7.Da li Neni Term daje garanciju za svoje proizvode i koliko ona traje?

Neni Term za svoje proizvode daje dobre garancije, na kvalitet profila 7-10 godina u zavisnosti od vrste, na okov tj. mehanizam 2-3 godine u zavisnosti od vrste i na termo staklo 3-5 godina u zavisnosti od vrste.

8.Da li se dolazak na merenje i izrada ponude po merama plaća?

Dolazak na merenje i izrada ponude se kod nas ne naplaćuju. Neni Term pruža podršku svojim kupcima u toku i nakon kupovine stolarije. Možete nam se obratiti i ukoliko vam je potreban savet ili rešenje vezano za izbor prozora i vrata.

9.Na koji način mogu da prijavim reklamaciju?

Ukoliko je potrebno da se vaša stolarija našteluje, imate reklamaciju ili želite da nam pošaljete vaš komentar, možete nam se obratiti na telefon 037/811-304. Operateru možete ostaviti vaše podatke i opis reklamacije. Pravilo kod nas je da se zahtevi kupaca rešavaju u najkraćem roku, tako da će naš servisni tim odmah po prijemu reklamacije početi sa njenim rešavanjem. Svoje reklamacije ili primedbe možete poslati i preko web sajta, preko kontakt forme.

 

logo moto

GEALAN_Logo_1

images

LogoWinkhaus